BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI MEZUNİYET SONRASI İŞ BULMA İMKANLARI
Ağ işletmenliği ve siber güvenlik dalı mezunları, bilgisayar satış ve teknik destek firmaları, bankalar, sigorta şirketleri, ticarî kuruluşlar, internet servis sağlayıcıları, internet yayıncılık şirketleri, radyo televizyon şirketleri, araştırma şirketleri, borsalar, ulaştırma, lojistik firmaları ve hizmet sektöründe yer alan kamu kurum ve kuruluşlarında geniş iş imkânına sahiptirler. Ayrıca kendi adlarına işyeri açabilirler.
Yazılım geliştirme dalı mezunları, kamu kuruluşları, bankalar ile özel sektöre ait iş yerleri, internet üzerinden ticaret (e-ticaret) yapan firmalarda çalışabilirler. Ayrıca kendilerine ait özel iş yerleri de açabilirler.
ENDÜSTRİYEL OTOMASYON TEKNOLOJİLERİ ALANI MEZUNİYET SONRASI İŞ BULMA İMKANLARI
Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;
1. Otomotiv, 2. Plastik, 3. Makine, 4. Tekstil, 5. Gemi Otomasyonu, 6. Enerji, 7. Petrokimya, 8. Tarım, 9. Gıda, 10. Tıp Elektroniği, 11. Savunma, 12. Uçak, 13. İletişim vb. yerlerde çalışabilir.
ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİLERİ TEKNOLOJİLERİ ALANI MEZUNİYET SONRASI İŞ BULMA İMKANLARI
Elektrik enerjisinin en yaygın kullanılan enerji türü olması ve elektronik teknolojisinin sürekli gelişmesinden dolayı bu alandan mezun olan öğrencilerimizin iş bulma olanağı oldukça geniştir.
Endüstriyel bakım onarım dalı mezunları doğrudan elektrik-elektronik sektöründe çalışabileceği gibi her türlü fabrika, atölye vb. işletmelerdeki makinelerin elektronik sistemlerinin bakım ve onarımı ile ilgili iş bulma şansına da sahiptirler.
Görüntü ve ses sistemleri dalı mezunları her türlü ışıklandırma seslendirme ve görüntü cihazlarının montaj tamir ve bakımıyla ilgili işlerde çalışabilmenin yanı sıra aldıkları temel elektrik elektronik eğitim ve alan ortak dersleri sayesinde diğer elektrik-elektronik sektörlerinde de çalışma şansına sahip olabilirler.
MODA TEKNOLOJİLERİ ALANI MEZUNİYET SONRASI İŞ BULMA İMKANLARI
Giyim Üretim Teknolojisi/Moda Tasarım Teknolojileri alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda; Mesleki eğitim fakültelerinde, meslek yüksek okullarında eğitimlerine devam edebilmekte, iş hayatını tercih ederlerse Her çeşit giyim, mefruşat atölyelerinde, hazır giyim işletmelerinde, moda evi, butik vb. yerlerde ayrıca isterlerse kendi işyerlerini açarak çalışma imkanına sahip olabilirler.
MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI MEZUNİYET SONRASI İŞ BULMA İMKANLARI
Metalikleri bölümü mezunları metallerin islendiği kamu yada özel sektör ayrımı yapılmaksızın her yerde çalışabilmektedir. İstihdam alanları son derece geniştir. Bir demir-doğrama atölyesinden, tıbbi cihaz yapan işletmelere, plastik doğrama imalatından is makinesi yapan fabrikalara kadar birçok yerde istihdam edilebilirler.
Alandan mezun olan öğrenciler, öncelikle kendi Mesleki ve Teknik Eğitim Bölgesi(METEB) içinde yer alan veya bölgesi dışındaki meslek yüksek okulları ile açık öğretim ön lisans (2 yıllık) programlarına sınavsız olarak yerleştirilmektedir. Makine teknolojileri alanından mezun olan öğrenciler meslek yüksek okulu programlarına sınavsız geçiş yapabilirler.
TEKSTİL TEKNOLOJİSİ ALANI MEZUNİYET SONRASI İŞ BULMA İMKANLARI
Programın mezunları, işletmelerde teknisyen, memur, laborant gibi pozisyonlarda pek çok departmanda istihdam edilirler. Bu bölümün mezunları:
- Tekstil işletmelerinde çeşitli alt/orta kademe yöneticilik pozisyonlarında çalışırlar.
- Orta kademe yöneticilerle işçiler arasında iletişimi sağlarlar.
- İşletmede günlük iş ve programların takibini yaparlar ve programların makinalara uygulanmasını sağlarlar.
- Laboratuvarlarda testlerin yapılmasından ve raporlanmasından sorumlu olurlar.
- Kalite Kontrol departmanlarında kontrolcu yada departman sorumlusu olarak çalışırlar.
- Planlama departmanlarında planlama memuru olarak görev alırlar.
- Ürün Geliştirme departmanlarında numunelerin yürütülmesinden sorumlu olurlar.